Att få en tatueringen består hos oss av 6 olika steg:
Information - Konsultation - Design
Tatuering - Eftervård - Uppföljning
Vi förstår att varje tatuering är unik och det är därför viktigt för oss att lägga tid på varje individ för att säkerställa att vi kan skapa en bra tatuering för just dig.
Oavsett om det är din första eller tionde tatuering, om du vill tatuera dig för att det är snyggt eller för att det har en emotionell betydelse, så kommer tatueringen att påverka dig och din vardag livet ut. Därför är det viktigt att du känner dig trygg och lyssnad på, samtidigt som du får professionell hjälp.
Vad du tatuerar, vart du placerar din tatuering, hur stor den är, hur mycket detaljer den har är alla faktorer som påverkar hur tatueringen kommer att se ut och hålla med tiden.
Har du funderingar, frågor, eller bara vill bolla idéer, kontakta oss gärna så besvarar och hjälper vi dig.
Att få en tatuering är en personlig och unik upplevelse, och vi vill att du ska känna dig både trygg och förberedd inför din konsultation hos oss. Här går vi igenom vad du kan förvänta dig.
För din säkerhet och för att skydda både dina och våra ägodelar har vi alltid låst ytterdörr. När du kommer till studion, använd ringklockan för att meddela oss att du har anlänt.
För att säkerställa en trygg och hygienisk miljö har vi noggrant utformade hygienrutiner. Här är några av de åtgärder vi vidtar:
Kläder och skor: Vid ankomst ber vi dig att ta av jacka och skor och byta till tofflor som vi tillhandahåller.
Handhygien: Innan vi startar konsultationen kommer vi att be dig att tvätta och desinfektera dina händer inne på badrummet.
Ägodelar du vill ta med in i studion: Vi kommer be dig att tillfälligt lämna över din telefon och andra ägodelar du vill ta med in i studion, så att vi kan desinfektera dem. Detta gör vi för att minimera eventuella kontamineringar och säkerställa en så trygg och hygienisk miljö som möjligt.
För att säkerställa att den läker ordentligt och behåller sitt bästa utseende, vänligen följ dessa eftervårdsinstruktioner noggrant.
Absolut viktigaste du ska komma ihåg är att du bör göra ditt bästa för att undvika en infektion.
1. Första två dygnen
– Vi har applicerat en speciell plast som ska skydda tatueringen. Låt denna plast sitta kvar i två dygn. Plasten hjälper till att skapa en steril miljö och låter tatueringen börja läka utan störningar.
– Efter två dygn, ta försiktigt bort plasten medan du duschar. Det varma vattnet hjälper plasten att lossna utan att skada huden eller tatueringen.
2. Efter att plasten tas bort
– När plasten har tagits av, tvätta området försiktigt med ljummet vatten och mild, oparfymerad tvål. Använd alltid rena händer och undvik att skrubba tatueringen.
– Låt tatueringen lufttorka eller badda försiktigt med en ren handduk eller pappershandduk.
– Tatueringen ska under läkningsperioden (ca 4 veckor) tvättas morgon och kväll med ljummet vatten och oparfymerad tvål. Tvätta också vid behov om det finns risk att tatueringen blivit smutsig. Lätt beröring och gnugga aldrig!
3. Nattetid
– Sov med rena plagg som skyddar tatueringen under hela läkningsperioden, (ej tight åtsittande) då man lätt kan göra omedvetna saker när man sover, så som att klia eller ta på tatueringen som i sin tur kan leda till infektion.
– Innan man lägger sig kan man ta på mer kräm än vanligt då kläderna suger upp en del av krämen.
4. Applicering av salva
– Efter att tatueringen har torkat, applicera ett tunt lager av rekommenderad tatueringssalva. Detta hjälper till att hålla huden återfuktad och underlättar läkningsprocessen. Tatueringssalva säljer vi i studion.
– Fortsätt applicera ett tunt lager salva 3-5 gånger om dagen under de kommande veckorna.
5. Tecken på infektion
Det är viktigt att hålla koll på följande tecken, som kan indikera en infektion:
– Onormal rodnad eller svullnad som sprider sig utanför tatueringens område.
– Varig eller gulaktig vätska som sipprar från tatueringen.
– Ökad smärta eller att området känns varmt vid beröring flera dagar efter tatueringen.
– Illaluktande utsöndring eller stark obehaglig lukt.
Om du upplever något av dessa symtom, kontakta oss omedelbart och uppsök sjukvård för rådgivning.
6. Vad du bör undvika
– Undvik sol och solarium: Tatueringen bör inte utsättas för direkt solljus under läkningsprocessen (minst 4 veckor).
– Ingen badning: Undvik bad i badkar, pooler, sjöar eller hav under läkningsperioden, minst 4 veckor. Korta duschar är att föredra och undvika att dränk tatueringen med vatten.
– Undvik att ta på eller klia på området: Skorpor och fjällning är normalt, men låt det lossna naturligt för att undvika ärrbildning.
– Du kan efter en vecka utföra lättare träning som inte innebär närkontakt (Tex fotboll, kampsport mm) Hårdare/ Normal träning kan du utföra när tatueringen är ytläkt, lättare träning typ promenader går bra efter ca en vecka så länge inte tatueringen skaver mot kläderna
– Ha inga husdjur sovandes med dig i sängen under läkningsperioden
7. Långsiktig vård
– När tatueringen är läkt på ytan (vanligtvis efter 4-6 veckor), applicera solskydd SPF 50+ när den exponeras för solljus för att bevara färgerna och skydda huden.
Tänk på att det tar upp till ett år innan hela huden återställt sig så ta väl hand om tatueringen för att få den att se fin ut många år framöver.
Vi vill att din nya tatuering ska se fin ut och skulle den släppa någon linje eller liknande så ordnar vi det gärna, detta är kostnadsfritt för dig förutsatt att du kontaktar oss om det inom två månader.
Om du har några frågor eller funderingar under läkningsprocessen, tveka inte att kontakta oss. Vi vill hellre att du frågar oss än att du googlar och potentiellt får felaktiga svar, vi finns här för att hjälpa dig!
Med en ny tatuering vill vi alltid kolla upp hur läkningsprocessen har gått. Så efter 6 veckor från din tatueringssession vill vi alltid boka ett uppföljningsmöte för att se de läkta resultaten.
En månad efter din tid skickar vi dig ett textmeddelande för att kontrollera hur det går och ber dig komma förbi för uppföljningssessionen. Själva behandlingen bör inte ta särskilt lång tid (max 30 minuter), men det finns variabler som kan göra att behandlingen eventuellt tar längre tid:
Om allt har läkt bra:
Tatueringen har läkt perfekt, vilket innebär att du har varit mycket noga med att ta hand om den under läkningsprocessen, när vi ser detta kan vi ta några läkta bilder av tatueringen för ett jämförelsefoto, svara på eventuella frågor du kan ha och sedan önska dig en trevlig dag fram till nästa tatueringssession.
Om tatueringen inte har läkt perfekt:
Detta kan hända av ett stort antal skäl.
1. Tatueringen kan ha blivit infekterad och stört läkningsprocessen och skapat en ojämn läkning.
2. Tatueringen kanske inte har återfuktats tillräckligt, så att huden har blivit torrare än vanligt, vilket har lett till att bläck har fallit ut.
3. Tatueringen kan ha utsatts för för mycket solljus, vilket kan fördröja läkningsprocessen.
4. Beroende på vilken stil som valts (vanligast med fina linjer) kan bläcket falla ut lite grann på grund av bristen på bläck i huden.
5. Skillnader från person till person, detta är också extremt vanligt, allas hud läker olika, och även på olika ställen på huden, och naturligtvis kan bläcket ibland falla ut lite.
Alla dessa potentiella orsaker är extremt vanliga och är inget att oroa sig för, vi kan aldrig riktigt förutsäga hur våra kroppar kommer att hantera tatueringsprocessen, så var inte rädd!
Om vi märker att det finns något som faller ut kan vi åtgärda problemen och fylla på där det finns läkningsinkonsistenser. Om både du och konstnären är lediga efter ditt uppföljningsbesök kan vi åtgärda de små problemen där och då. Om den aktuella tiden och dagen inte är tillgänglig för någon av er eller oss, kommer vi då att schemalägga en liten tatueringssession för dig att komma in och sedan kan vi fylla på de områden som behövs.
Om du behöver ha en annan liten påfyllningssession börjar vi sedan processen igen från tatueringen, vilket innebär att vi vill att du kommer tillbaka när den har läkt igen för att kontrollera framstegen för att se till att vi, och ännu viktigare, du! är extremt nöjd med själva tatueringen.